Retningslinjer for informasjonskapsler hos Resurs på ya.no

Om lokal lagring og innhenting av data – bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi

Nedenfor forteller vi om de ulike formene for sporingsteknologi vi benytter oss av, som innebærer lokal lagring av data på enheten din eller at vi får begrenset tilgang til lokal informasjon. Dette kalles ofte for informasjonskapsler eller «cookies». Men det finnes i tillegg flere ulike former for tjenester og verktøy som vi bruker når du besøker de digitale kanalene våre. Du kan lese mer om hva dette betyr nedenfor, samt hvilke valg du som bruker kan ta og hva disse innebærer for deg.

Generelt om lokal lagring

Informasjonskapsler er filer med informasjon som lagres lokalt i nettleseren på datamaskinen, mobiltelefonen, nettbrettet eller lignende enheter som du bruker til å besøke Resurs Banks hjemmeside eller andre nettsider. Informasjonskapsler er ikke skadelige. En informasjonskapsel inneholder vanligvis navnet på nettstedet som informasjonskapselen kommer fra, hvor lenge informasjonskapselen vil bli lagret og et tilfeldig generert nummer.

I appen vår bruker vi ikke informasjonskapsler. Vi bruker i stedet en lignende teknologi for å lagre data lokalt på enheten eller hente lokal informasjon for å forbedre opplevelsen din.

Hvorfor brukes det teknologi som informasjonskapsler og lignende verktøy?

Informasjonskapsler brukes for at nettsiden skal fungere korrekt, for å optimalisere nettsidens funksjoner, for å forbedre opplevelsen din og for å individualisere fremtidige besøk gjennom å huske brukerpreferansene dine. Slike informasjonskapsler har som formål å bekrefte når du har logget inn på Mine sider og for å verifisere brukere. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at du skal kunne manøvrere deg rundt på nettsiden og benytte de funksjonene som finnes. Informasjonskapsler gjør det mulig å skille ulike brukere fra hverandre, noe som i seg selv gir deg som besøker nettsiden en mer tilpasset og positiv opplevelse.

Informasjonskapslene og tjenestene for markedsføring og markedsundersøkelser, inkludert demografiske studier, gjør at vi kan optimalisere og tilpasse kvaliteten på tjenestene våre for deg. Videre bruker vi informasjonskapsler for å samle anonym, aggregert statistikk for å forstå hvordan brukerne bruker nettstedet. Dette hjelper oss med å forbedre strukturen og innholdet på siden vår.

Når du bruker en app fra oss, brukes det andre analyseverktøy. Disse sørger for at du får en best mulig opplevelse – på en liknende måte som informasjonskapsler. For å gjøre forbedringer, må vi forstå hvordan du bruker appen. F.eks. hvilke funksjoner du bruker, hvilke innstillinger du velger og hvordan du utfører feilsøking.

Hvilke type verktøy og tjenester bruker Resurs?

Vi bruker ulike verktøy og tjenester på de åpne sidene våre, på sider som krever innlogging og i appen vår. Nedenfor bruker vi fellesbetegnelsen informasjonskapsler på disse. Det finnes tre nivåer av tjenester, informasjonskapsler og lokal lagring hos Resurs.

Nødvendig lagring av data og tjenester

Visse typer teknologi er nødvendig for at nettsiden og appen skal fungere som de skal, for eksempel for å huske valgene du har tatt og innstillinger mellom ulike sider. Disse nødvendige informasjonskapslene trenger ikke å godkjennes av brukeren, ettersom de er nødvendige for at vi skal kunne tilby tjenestene du ber om. Denne typen kan ikke slås av i systemene våre, men du kan stille inn nettleseren din til å blokkere eller advare deg om denne typen informasjonskapsler. Dette kan imidlertid føre til at deler av nettsiden ikke fungerer som den skal. Noen funksjoner i appen er også basert på denne typen teknologi. Disse kan du styre via innstillingene for appen.

Nødvendige informasjonskapsler settes kun av Resurs Bank, ikke av noen tredjeparter. Vi deler heller ikke informasjonen din med noen tredjeparter.

Lagringstiden for denne typen verktøy og tjenester varierer. Enkelte lagres så lenge brukeren er på nettsiden, andre er tidsbegrenset i opptil 3000 dager. Det finnes også informasjonskapsler som gjelder til du velger å slette dem selv.

I nettleseren din finner du denne typen lokal lagring under følgende hovednavn: Resurs Bank.

Lagring av data og tjenester for statistikk

Denne typen informasjonskapsler brukes for å spore og måle atferden til brukerne av nettsiden eller appen, hvor målet er å kunne optimalisere nettsiden eller appen. For eksempel lagres det informasjon om hvor den besøkende kommer fra, teknisk informasjon om den besøkende, hva du ser på og hvilke funksjoner du bruker. Vi bruker denne informasjonen til å gjøre nettsiden og appen bedre og mer funksjonell for deg som besøkende. Du velger selv om du ikke vil gi ditt samtykke til denne typen informasjonskapsler.

I nettleseren din finner du denne typen informasjonskapsler under følgende hovednavn: Resurs Bank, Hotjar og Google Analytics. Personopplysninger kan også bli delt med disse selskapene.

Lagring av data og tjenester for markedsføring

Denne typen informasjonskapsler brukes til å identifisere den besøkende, og å lage en brukerprofil som brukes til målrettet markedsføring mot den besøkende. Informasjonen brukes både av oss og av tredjeparter. Brukerens atferd på nettsiden matches med informasjon fra tredjepartsleverandører for å kunne rette relevant markedsføring til den besøkende på andre nettsider. Du velger selv om du ikke vil gi ditt samtykke til denne typen informasjonskapsler.

Du finner mer informasjon om informasjonskapsler fra tredjeparter nedenfor under overskriften «Mer informasjon rundt bruken av informasjonskapsler fra tredjeparter» og i lenken til selskapets personvernpolicy. I nettleseren din finner du denne typen informasjonskapsler under følgende hovednavn: Google Analytics, Hotjar, Facebook, Google Ads, Linkedin, Adform, Pinterest, Bing, Adservice, Adtraction, Twitter og Oracle.

Slik blokkerer og/eller sletter du lokal lagring av data

De fleste nettlesere har en standardinnstilling som godtar bruk av lokal lagring av data. Du kan selv endre disse innstillingene slik at du blir advart så fort en informasjonskapsel sendes til datamaskinen din, eller lage en hovedregel som gjør at informasjonskapsler blokkeres. Hvis du stiller inn nettleseren din til å blokkere eller advare deg mot informasjonskapsler, kan det føre til at deler av nettstedet ikke fungerer som det skal, siden innstillingen også inkluderer nødvendige informasjonskapsler. Du kan også velge å slette alle informasjonskapslene som er lagret på enheten.

Hvordan du sletter lagrede informasjonskapsler eller endrer innstillingene for informasjonskapsler, står beskrevet i instruksjonene til nettleseren eller i nettleserens hjelpefunksjon. Du finner lagrede informasjonskapsler ved å søke på navnet til selskapet. Hvis du bruker ulike enheter for å se og få tilgang til Resursbank.no, må du sørge for at nettleseren på alle enheter er tilpasset ønskene dine når det gjelder informasjonskapsler.

Endre innstillingene for informasjonskapsler

Du kan når som helt endre hvilke informasjonskapsler du tillater oss å bruke ved å gå direkte til innstillinger her.

Endre innstillinger for informasjonskapsler

Mer informasjon om informasjonskapsler fra tredjeparter som brukes på nettstedene våre

Disse tredjepartsleverandørene plasserer informasjonskapsler og samler inn informasjon om den besøkende i henhold til det som beskrives nedenfor. Selv om personopplysningene i hovedsak lagres innenfor EU/EØS, kan disse tredjepartene gjennom informasjonskapslene videreformidle innsamlede data til selskaper, myndigheter og steder utenfor EU, for lagring og behandling. I slike tilfeller iverksetter Resurs Bank ytterligere tiltak for å sikre at personopplysningene dine håndteres trygt og med et tilstrekkelig sikkerhetsnivå som kan sammenlignes med, og som er på samme nivå som beskyttelsen som tilbys innenfor EU/EØS.

Google Analytics

Resurs bruker verktøyet «Google Analytics» for å samle inn informasjon om bruken av nettstedet. Google Analytics samler inn informasjon om hvor ofte en bruker besøker nettstedet og hvilke andre nettsteder brukeren har besøkt tidligere. Resurs Bank bruker informasjonen til å forbedre nettsidens tekniske ytelse, for å optimalisere ytelsen til nettsidens funksjoner, for å forbedre opplevelsen din av nettsiden, for å tilpasse nettsiden bedre til preferansene og behovene dine og for å gjøre nettsiden enklere å bruke. Resurs Bank samler inn IP-adressen din fra den dagen du besøkte nettstedet, og deler denne med Google Analytics. IP-adressen anonymiseres imidlertid umiddelbart før den lagres av Google. Dette skjer ved at de tre siste sifrene i IP-adressen slettes.

Googles mulighet til å bruke og dele informasjonen om besøkene dine på nettstedet vårt som samles inn av Google Analytics er underlagt Google Analytics vilkår, som du finner her, og Googles personvernpolicy, som du finner her.

Når du logger inn på Mine sider, identifiseres du ved at den unike bruker-ID-en din sendes til Google Analytics. Bruker-ID-en din sendes imidlertid ikke i klartekst, men i et hash-format, som kan beskrives som en forvrengt versjon av ID-en. Bruker-ID-en din lagres i en informasjonskapsel i nettleseren din slik at du også kan identifiseres ved fremtidige besøk, selv om du ikke logger inn hver gang. Dette gjør at atferden din på nettstedet kan kobles tilbake til deg som en fysisk person. Når du logger inn, knyttes bruker-ID-en din også til historisk atferd som fant sted før påloggingstidspunktet. Disse informasjonskapslene lagres i 730 dager.

Hotjar

For at vi skal kunne gjøre brukeropplevelsen din så god som mulig, bruker vi Hotjar på nettsiden. Det er en måte å spørre deg om hva du synes om nettsiden, og å undersøke hvordan du bruker den. Disse informasjonskapslene lagres i 365 dager. Les mer på Hotjars hjemmeside.

Facebook

Resurs bruker Facebook for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 90 dager. Les mer om dette på Facebooks hjemmeside.

Adtraction

Resurs bruker Adtraction for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 365 dager. Les mer om dette på Adtractions hjemmeside.

Bing

Resurs bruker Bing for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 390 dager. Les mer om dette på Bings hjemmeside.

Linkedin

Resurs bruker LinkedIn for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 180 dager. Les mer om dette på LinkedIns hjemmeside.

Adform

Resurs bruker Adform for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i opptil 365 dager. Les mer om dette på Adforms hjemmeside.

Adservice

Resurs bruker Adservice for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 365 dager. Les mer om dette på Adservices hjemmeside.

Twitter

Resurs bruker Twitter for å rette markedsføring mot potensielle kunder basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 730 dager. Les mer om dette på Twitters hjemmeside.

Oracle

Resurs bruker Oracles program Eloqua for målrettet markedsføring basert på innsamlet informasjon. Disse informasjonskapslene lagres i 730 dager. Les mer om dette på Oracles hjemmeside.

Mer informasjon om tredjepartsverktøyene og -tjenestene som Resurs Bank bruker i appen vår

Vi bruker følgende verktøy og tjenester i appen vår for å forbedre brukeropplevelsen:

Google analytics for Firebase

Resurs Bank bruker verktøyet «Google Analytics» for å samle inn informasjon om hvordan appen brukes. Google Analytics samler inn informasjon om hvor ofte en bruker besøker appen og hvilke funksjoner som brukes. Les mer på Google Analytics for Firebase sin hjemmeside. Resurs Bank bruker informasjonen til å forbedre appens tekniske ytelse, for å optimalisere ytelsen til appens funksjoner, for å forbedre opplevelsen din av appen, for å tilpasse appen bedre til preferansene og behovene dine og for å gjøre appen enklere å bruke. Resurs Bank samler inn IP-adressen din fra den dagen du besøkte nettstedet, og deler denne med Google Analytics. IP-adressen anonymiseres imidlertid umiddelbart før den lagres av Google. Dette skjer ved at de tre siste sifrene i IP-adressen slettes.

Når du logger inn i appen, blir du identifisert hos Resurs Bank, og den unike bruker-ID-en din sendes til Google Analytics. Bruker-ID-en din sendes imidlertid ikke i klartekst, men i et hash-format, som kan beskrives som en forvrengt versjon av ID-en.

Den lokale lagringen av data vil bli værende til du avinstallerer appen eller sletter dataene i telefoninnstillingene.

Sentry

Sentry samler inn informasjon om feil og bugs i appen for å hjelpe utviklerne våre med feilsøking og å gi oss driftsinformasjon. Den lokale lagringen av data vil bli værende til du avinstallerer appen eller sletter dataene i telefoninnstillingene. Les mer om dette på Sentrys hjemmeside.

Unleach

Unleash brukes for å kunne teste ulike varianter av funksjonene i appen for å hjelpe utviklingsarbeidet vårt. Den lokale lagringen av data vil bli værende til du avinstallerer appen eller sletter dataene i telefoninnstillingene. Les mer om dette på Unleash sin hjemmeside.

Hvordan behandler Resurs personopplysningene dine?

Ved lokal lagring eller innhenting av data som innebærer bruk av informasjonskapsler eller annen lignende teknologi, kan personopplysninger bli behandlet. Du kan lese mer om hvordan vi i Resurs Bank behandler personopplysningene dine og om rettighetene dine her.

Endringer i disse retningslinjene og spørsmål

Hvis du har spørsmål angående bruken vår av informasjonskapsler, er du velkommen til å kontakte oss på gdpr@resurs.se.

Resurs kan oppdatere denne informasjonen med jevne mellomrom. Datoen for den siste endringen er 12.05.2022.