Forbrukslån uten sikkerhet – dette kan lånet brukes til

Et yA Forbrukslån stiller ikke krav til sikkerhet. Det betyr at du kan bruke pengene til hva du måtte ønske. Du trenger ikke å dokumentere det overfor oss eller begrunne hvorfor du søker om lån. Folk som tar opp lån hos oss bruker det hovedsaklig til privat forbruk eller refinansiering. Forbrukslån til egenkapital er et unntak, du kan lese mer om det her.

Privat forbruk

Slå til på et tilbud: Noen ganger dukker gode tilbud opp før du har pengene klare. Det kan være at du kommer over akkurat den bruktbilen eller -båten du har vært på jakt etter, til en god pris. Samtidig med at du venter på en stor bonusutbetaling fra arbeidsgiveren din. Et lån kan være nettopp det som gir deg muligheten til å slå til før noen andre gjør det. yA Bruktbillån gjør det enklere å kjøpe bruktbil – les mer om det her.

Ferie: Mange velger å bestille ferien en stund før feriepengene kommer på konto. Prisene på sommerens reiser er gjerne lavest noen måneder i forkant, og utvalget er størst. Da kan man bestille ferien mens prisene er gunstige. Så kan man betale ned når den store utbetalingen kommer, som for mange er i mai. Det man da har betalt i renter på lånet vil ofte være mye mindre enn beløpet man sparte på å være ute i god tid med bestillingen.

Oppussing: Mange velger å bruke et forbrukslån til oppussing. En oppgradering av boligen kan være en investering, enten du går med planer om å selge eller ikke. Får du utført en verdivurdering av boligen etter oppussingen, kan det være at boligen er verdt en del mer enn hva du kjøpte den for. Da har belåningsgraden på boligen blitt lavere, og du kan kanskje få bedre betingelser på boliglånet også. Vi tilbyr oppussingslån, det kan du lese mer om her.

Refinansiering

Mange velger også å benytte forbrukslån til å samle smålån, kredittkort og dyre kjøpekort. Du oppnår som regel bedre betingelser ved å refinansiere hos oss, og du får bedre oversikt over økonomien med ett lån å forholde deg til i stedet for mange små.

Her kan du lese mer om forbrukslån.

Søk forbrukslån nå

Låneeksempel: eff.rente 16,7 %, 65.000, o/5 år, kostnad: 28.908, Totalt: 93.908

Uten sikkerhet – hva betyr nå det?

Når du tar opp et lån med sikkerhet, betyr det at banken krever sikkerhet i et panteobjekt. Er det snakk om et boliglån, har altså banken pant i boligen. Dersom du ikke betaler for lånet, kan banken kreve at du selger boligen for at banken skal være sikret å få tilbake pengene.

Når det etableres et lån med sikkerhet, gjøres det en tinglysing. Dette sikrer at bankens pant i objektet blir notert. Et tinglysingsgebyr påløper, og må den som tar opp lånet betale.

Er derimot lånet uten sikkerhet, tar banken risikoen. Det finnes altså ikke noe banken kan selge for å få tilbake pengene sine. Derfor er prisen på et usikret lånet høyere.

Her finner du våre priser på forbrukslån.