yA Betalingsforsikring: gjeldsforsikring ved kredittkortgjeld

En gjeldsforsikring, som yA Betalingsforsikring, vil trå i kraft, dersom du blir ufør eller syk. Forsikringen dekker 5 % av gjelden du har på kredittkortet og kan være til stor hjelp i en periode du har det vanskelig.

Sykdom og ulykker

Skulle du være uheldig og bli utsatt for en ulykke eller alvorlig sykdom, som påvirker hverdagen din, er gjeld noe mange vil ha problemer med å betale ned på. Det kan være du ikke lenger klarer å jobbe så mye som du gjorde tidligere og inntekten kan bli redusert. Da vil gjeldsforsikringen tre inn slik at du den eksisterende gjelden din ikke vokser mer.

Situasjoner der forsikringen gjelder:

    • Sykmelding i mer enn 30 dager
    • Sykehusinnlegging (gjelder kun selvstendig næringsdrivende)
    • Arbeidsledighet (gjelder kun arbeidstakere)
    • Ved dødsfall innfris utestående balanse med inntil kr 50.000,-

Vilkår for forsikring kjøpt før 30. juni 2017

Vilkår for forsikring kjøpt fra 1. juli 2017

Tegn betalingsforsikring her!

Forsikringen dekker 5 %

En gjeldsforsikring, eller betalingsforsikring som vi kaller det, kan være svært viktig dersom du skulle være uheldig og bli utsatt for en ulykke eller bli alvorlig syk. Det kan ingen forsikre seg fra, men dersom du har gjeldsforsikring, trenger du ikke tenke på det økonomiske.

Gjeldsforsikringen innebærer at du får dekket 5 % av utestående balanse på kredittkortet. Det vil si at dersom du har trukket 20.000 kr fra kredittkortet og for eksempel blir sykmeldt i mer enn 30 dager, så dekker forsikringen 1000 kr hver måned. Det betyr at forsikringen dekker både renter og samtidig nedbetaler noe av beløpet du har utestående på kredittkortet.

Du får dekket 5 prosent av utestående balanse i opptil 12 måneder, dersom du har behov for det. Da slipper du å at kredittgjelden vokser i en periode hvor du har det vanskelig.

Pris på gjeldsforsikring på kredittkort

Ønsker du gjeldsforsikring på kredittkortet, som en sikkerhet dersom du skulle bli syk eller utsatt for en ulykke, vil du bli belastet 0,75 % av det utestående beløpet du har på kredittkortet. Hvis den brukte kreditten din er på 20.000 kr, så trekkes du 150 kr neste måned for å ha denne ordningen. Ved saldo under kr 250 en måned vil du ikke belastes for forsikring denne måneden.

Angrerett

Fra du har tegnet forsikring, har du 14 dagers angrerett. Da vil beløpet du har betalt for forsikringen bli betalt tilbake.

Tegn betalingsforsikring her!
Les om yA Kredittkort

VANLIGE SPØRSMÅL

Vis flere spørsmål