Balanselån - et lån med boligen som sikkerhet

Det er tøffe tider for mange av oss. Du kjenner kanskje hvordan økte priser på strøm, matvarer, drivstoff og høyere renter tærer på økonomien din? Ligger du våken om nettene og bekymrer deg for morgendagen, kan vi i Resurs Bank ha løsningen.

Har du havnet i en økonomisk felle du ikke kommer deg opp av? Noen ganger kan det være store omveltninger i livet som sykdom eller skilsmisse. Andre ganger kan det være en høy strømregning eller et kredittkort med skyhøy rente som har fått snøballen til å rulle.

Om økonomien din byr på utfordringer er det viktig for oss å fortelle deg at du ikke er alene, og at det ikke er noe du skal være flau over. Dette skjer med tusenvis av mennesker hver dag. Hvem som helst av oss kan gå gjennom perioder i livet med økonomisk ubalanse.

Du vet sikkert at jo raskere du tar grep, desto enklere blir det å ordne opp. Kanskje du allerede har kontaktet banken din, uten at de vil hjelpe deg med økonomien? Da forstår vi at du blir fortvilet, og at det kan ende med at du rett og slett gir opp.

Men vent litt. Finnes det en løsning som kan få økonomien din tilbake på rett kjøl igjen? Har du prøvd alt, vil vi i Resurs gjerne snakke med deg om nyheten Balanselån. Det handler om å skape balanse – i hverdagen din, i økonomien din og i livet ditt.

Hva er Balanselån og hva er fordelene med det?

Et Balanselån kan sammenlignes med det som vanligvis kalles omstartslån eller lån med sikkerhet i egen bolig. Likevel er det noen forskjeller, som vi snart kommer tilbake til.

Balanselån fra Resurs har mange fordeler. Blant annet kan du låne opptil 5 000 000 kroner, og ha en nedbetalingstid på inntil 30 år. Det gjør at når du har samlet den dyre forbruksgjelden din, kan du senke de månedlige utgiftene dine .

Når du har bakt inn alle lånene dine i et Balanselån hos oss kan du få lavere rente, bedre betingelser, mer oversikt og kun en faktura å forholde deg til. Dette gir deg kontrollen tilbake – du får en forutsigbar økonomi, og kan senke skuldrene.

Nå tenker du kanskje at dette er jo noe mange andre banker også tilbyr, og det er helt riktig. For det var dette med forskjellene – med Balanselån får du nemlig noen unike fordeler.

1. Vi har makspris på gebyrene våre

Når du tar opp et omstartslån eller lån med sikkerhet i egen bolig hos andre banker, må du betale et etableringsgebyr på inntil fire prosent. Det betyr at om du låner 5 000 000 kroner, må du hos de fleste omstartsbanker betale hele 200 000 kroner før du får pengene dine.

I Resurs er etableringsgebyret aldri på mer enn 50 000 kroner.

2. Vi fryser renten på lånet ditt

Om du allerede har lån i andre banker, har du sikkert merket at de ofte er raske med å sette opp renten når den stiger i markedet – og tilsvarende sene med å sette den ned når den synker. Å måtte betale mer i rente kan føre til at du ikke klarer å overholde forpliktelsene dine, slik at du mister kontroll over økonomien din igjen.

I Resurs garanterer vi at vi ikke setter opp renten på Balanselånet ditt de første 12 månedene. Derimot kan det være vi setter den ned.

3. Vi gir deg personlig oppfølging

Det er trist når du får følelsen av at det eneste banken din ville, var å få deg som kunde. Det er ikke slik vi i Resurs jobber. Hos oss får du en full gjennomgang av økonomien din, vi setter opp en plan sammen og vi støtter deg gjennom hele prosessen – også etter at du har fått lånet ditt.

I Resurs får du din helt egne personlige rådgiver. Det gjør det enklere for deg å lykkes.

Resurs – banken som vet hvordan det føles

I Resurs liker vi å spørre hvordan du har det, istedenfor å spørre hvor mye du vil låne. Hos oss møter du mennesker med hjertevarme som er genuint interessert i deg. Vi forstår deg og situasjonen din, og vi ønsker å bli kjent med deg. Hvilke utfordringer har du med privatøkonomien? Har du satt deg noen mål? Hvordan står det til med deg – sånn egentlig?

Du kan stole på at vi i Resurs vil ta vare på deg og følge med på hvordan det går med deg, slik vi har gjort med kundene våre i over 40 år. Alle som jobber hos oss vet at livet består av opp- og nedturer – vi kjenner følelsen, og vi lytter til deg og behovene dine.

Vi vet at det er vanskelig å snakke om økonomi, spesielt hvis du sliter. Ønsket vårt er å gi deg kontrollen tilbake, slik at du kan leve bærekraftig igjen.

Hvor mye kan jeg spare på Balanselån?

Kort sagt: Mye. Veldig mye. Dersom du har forbrukslån vet du at disse som regel har en rente på mellom 10 og 20 prosent, mens kredittkort ofte ligger på mellom 20 og 30 prosent. I noen tilfeller kan den være enda høyere.

Et godt tips er derfor at du sjekker hva du faktisk betaler i renter – og da må du også vite forskjellen på nominell og effektiv rente:

    • Nominell rente er uten avgifter, gebyrer og andre kostnader.
    • Effektiv rente er inkludert gebyrer, avgifter og andre kostnader.

Når du sjekker, er det altså den effektive renten du skal se på. Det er den som forteller deg hva forbrukslånene og kredittkortene dine faktisk koster deg.

I tabellen under ser du hvor mye du kan spare i renteutgifter hvert år med et Balanselån. For ordens skyld setter vi renten på smålånene til 20 prosent, og Balanselån til syv prosent – hvilket er gjennomsnittet på lånene vi har innvilget.

Renter / Lån500 000 kr1 000 000 kr2 000 000 kr
Renteutgifter per år ved 20 %100 000 kr200 000 kr400 000 kr
Renteutgifter per år ved 7 %35 000 kr70 000 kr140 000 kr

Får du innvilget Balanselån på 2 000 000 kroner, kan du altså spare 260 000 kroner i året. Det er mer enn 21 000 kroner i måneden. Regnestykket ser enda bedre ut om vi snur det andre veien – i løpet av kun fire år sparer du mer enn 1 000 000 kroner bare i renteutgifter. Bruker du de ekstra pengene til å betale inn mer på lånet, blir du gjeldfri enda raskere.

Prøv deg gjerne frem med denne kalkulatoren

Hva gjør jeg med pengene jeg sparer?

Når du har fått Balanselån kan du endelig begynne å drømme igjen. Men det aller beste er følelsen du får når du kan betale regningene i tide og likevel ha penger til overs – og ikke være tom en uke før lønnen kommer.

Før du begynner å planlegge neste ferie, bør du bygge opp en bufferkonto på omtrent to månedslønner. Med pengene du sparer vil ikke det ta lang tid. Denne kontoen er super å ha når vaskemaskinen ryker eller kjøleskapet tar kvelden, siden du slipper å ta opp nye lån for å kunne betale.

Er du ekstra flink til å spare kan du snart få kjøkkenet du ønsker deg, ta en totaloppussing av badet, og kanskje til og med spare opp egenkapital til en større bolig.

Husk også at rådgiveren din heier på deg. Underveis i ditt nye liv får du støtte, motivasjon og oppmuntring til å fortsette det gode arbeidet ditt. Dersom du lurer på noe eller rett og slett føler at du strever litt i motbakke – kontakt oss, så får du hjelp.

Kan jeg få Balanselån?

For å få et Balanselån i Resurs må du oppfylle noen krav. Det viktigste er at du eier din egen bolig, slik at du kan stille den som sikkerhet. I tillegg må du ha fylt 20 år, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger. Og hvis du eier boligen sammen med en annen, må du få samtykke. Det er også noen lovfestede minstekrav som må oppfylles:

    • Du må ha ledig sikkerhet i boligen din, altså at lånet ditt ikke er høyere enn 80 prosent av verdien.
    • Den samlede gjelden din kan ikke være høyere enn fem ganger inntekten du har.
    • Økonomien din må tåle en eventuell stigning i den nye lånerenten på inntil tre prosentpoeng.

Dersom du oppfyller disse kravene, er du klar for å søke om Balanselån.

Hvordan søker jeg om Balanselån hos Resurs?

Det er veldig enkelt, og kanskje enda bedre – det er gratis og uforpliktende, og tar deg kun et par minutter. Du kan søke på to måter:

1. Finn frem BankID og gå til søknadssiden vår

Der velger du lånebeløp og nedbetalingstid, og så får du månedspris og eksempelrente. Husk at prisen og renten kan forandre seg opp eller ned når du får det endelige tilbudet ditt. Etter du har fått det, har du 30 dager å bestemme deg på.

2. Fyll inn skjemaet du finner under her

Når du har gjort det, tar vi kontakt når det passer for deg. Hvis du ønsker kan du ringe oss på 23 96 34 30, og så tar vi en hyggelig prat sammen.

Vi ønsker deg lykke til med søknaden din. Og husk – vi i Resurs vet hvordan det føles. Rådgiverne våre er her for å hjelpe deg, og gi deg mulighet til å få kontrollen tilbake på økonomien din.